Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük.
Ha megfőtt áttörjük és hűlni hagyjuk.
Míg a burgonya hűl a füstölt szalonnát apróra vágjuk és kis lángon megpirítjuk, kiolvasztva belőle a zsírt.
A kész szalonnapörcöket kiszedjük és félrerakjuk.
A szalonna visszamaradt zsírján hirtelen átpirítjuk a csirkemellet. Kiszedjük és ezt is félretesszük.
A zöldségeket apróra vágjuk, a lábasba pakoljuk és gyakran kevergetve megdinszteljük a zsíron.
A zöldségekhez visszarakjuk a hússzeleteket, felöntjük a vízzel, felforraljuk majd beledobjuk a MAGGI Tyúkhúsleveskockát. 30 percig, fedő alatt gyöngyöztetve főzzük. A vizet, ha szükséges, út közben pótoljuk.
Közben a főtt burgonyát összedolgozzuk a liszttel és a szalonnapörcökkel, pici diónyi gombócokat formázva belőlük.
A gombócokat a gyöngyöző levesbe rakjuk. Miután feljöttek a leves tetejére további 3-4 percig főzzük.
A tejszínt simára keverjük a keményítővel.
A levest lehúzzuk a tűzről és óvatosan elkeverjük benne a keményítős tejszínt. 1-2 perc alatt készre főzzük, majd melegen tálaljuk.